Gå till innehåll
Landskrona Atletklubb
Landskrona Atletklubb

Antidoping

Regler och Föreskrifter
Som medlem i vår förening omfattas du av Riksidrottsförbundets (RF) stadgar och antidopingreglemente Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., samt WADA:s (World Anti-Doping Agency) internationella standarder.

Dessa grundar sig i WADA:s världsantidopingkod, som är det globala regelverk som gäller inom idrotten.

Du är själv ytterst ansvarig att känna till och följa dopingreglerna som finns på ANTIDOPING SVERIGE:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tar du dopingklassade läkemedel?
Det är viktigt att kolla upp om ditt läkemedel är dopingklassat. Det gör du enklast genom att söka efter det i Röd-Gröna listan som är ett bra hjälpmedel som ANTIDOPING SVERIGE har tagit fram och som grundar sig på WADA:s lista över dopingklassade substanser.

Listorna hittar ni på ANTIDOPING SVERIGE:s hemsida. Behöver du söka dispens?
Är ditt läkemedel dopingklassat och det inte finns några tillåtna alternativ, kan du behöva söka dispens i Sverige eller internationellt beroende på vilken nivå du idrottar på.
Ta reda på vad som gäller för just dig på ANTIDOPING SVERIGE:s hemsida Länk till annan webbplats..

Dopingkontroll
Som medlem i vår förening kan du bli utvald till dopingkontroll. För att du ska veta hur en dopingkontroll går till och dina rättigheter och skyldigheter i samband med detta, har ANTIDOPING SVERIGE tagit fram en folder och en film som vi rekommenderar att du läser/ser på ANTIDOPING SVERIGE Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kosttillskott
ANTIDOPING SVERIGE avråder från användning av kosttillskott, mer än på rent medicinska grunder. Många preparat på marknaden är otillräckligt kontrollerade och kan innehålla dopingklassade substanser trots att det inte står på innehållsförteckningen. Eftersom du är ytterst ansvarig för vad du stoppar i dig, tar du alltid kosttillskott på egen risk. Läs mer om kosttillskott här.

Vi är vaccinerade mot doping
Vår förening är vaccinerad mot doping, enligt RF:s upplägg. Läs mer om vad det innebär här Länk till annan webbplats..

Vår antidopingplan
I vår antidopingplan kan du läsa mer om hur vi arbetar för att förebygga doping i vår verksamhet och hur vi bemöter akuta situationer.

Antidopingplan för Landskrona AK Pdf, 132.4 kB..

Vad kan du om antidoping?
Testa dina kunskaper med ANTIDOPING SVERIGE:s dopingquiz här Länk till annan webbplats..

ANTIDOPING SVERIGE på Facebook Gilla och följ ANTIDOPING SVERIGE:s sida Svensk Antidoping på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så blir du uppdaterad på intressant information i ämnet.

Prenumerera på Antidopingnytt
Du kan även registrera dig som prenumerant på Antidopingnytt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hålla dig underrättad om antidopingarbetet i Sverige och internationellt.

Publicerad: 2022-10-12

Senast uppdaterad: 2022-10-13

Författare: Fredrik Hertzberg

Postadress

Landskrona AK - Tyngdlyftning
c/o Sören Johansson
Östergatan 220
261 51 Landskrona

Besökadress

Puls Arena, Varggatan 15
26144 Landskrona

Kontakta oss


lakkansli@gmail.com

Landskrona Atletklubb logotyp